Лозница Опен 2022

posted in: Vesti | 0

Љубитељи рукомета, 15.02.2022. на празник Сретење Господње, у организацији Општинског рукометног савеза Лознице, могли су да уживају у турниру ЛОЗНИЦА ОПЕН 2022 који је на овакав начин први пут организован у Лозници.

На турниру је учествовало 10 клубова, са 28 екипа и окупило 250 дечака и девојчица генерације 2010/2011 и млађе – будућих рукометних звезда.

Деца су се играла мини рукомета, дружили се, стекли пуно нових другара и сви заједно са својим тренерима се договорили да се ускоро поново нађу у неком другом граду.

Из Лознице су отишли презадовољни, препуни прелепих утисака и што је најважније, сви су били победници са златним медаљама.

 

   

Захваљујући великој помоћи града Лознице,  УФК „Лагатор“, градских рукометних клубова, предузећа који су донирали средства и свих осталих људи који су препознали визију развоја рукомета у Лозници, успешно је организован овај велики турнир и показао да град Лозница итекако има организационих капацитета и приказао рад тренера, рукометних радника, љубитеља рукомета  и рад самог ОРС Лозница у најбољем светлу.

Надамо се да ће турнир ЛОЗНИЦА ОПЕН 2022 прерасти у традиционални турнир који ће се одржавати сваке године и окупљати још више деце која ће бити будућност српског рукомета.

 

Само неколико дана пре одржавања ЛОЗНИЦА ОПЕН 2022, у организацији МРК ЛОЗНИЦА , дана 12.02.2022., на истом месту, успешно је одржан и међународни турнир у рукомету под називом ТУРНИР ПРИЈАТЕЉСТВА. На турниру су одмерили снаге МРК Лозница, МРК Металац из Краљева и  РК Коњух из Живиница (БиХ).

Играчи домаћина су показали велику борбеност и спремност за наставак сезоне у ПРЛ “Запад” где се боре за улазак у Супер Б лигу Србије.

Све одржане активности су показатељ да ОРС Лозница и сви градски рукометни клубови заједничким радом и великом подршком локалне самоуправе града Лозница имају велике планове да рукомет поново врате у сам врх спортова у граду.

У оквиру клубова тренери окупљају преко 150 детета са којима се интензивно ради како би у будућности оформили играче који ће бранити боје рукометних клубова Лознице. Ове године прве екипе мушког и женског клуба боре се да уђу у виши ранг такмичења.

ОРС Лозница има у плану организовање још рукометних турнира за децу, као и  пројекат РУКОМЕТ У ШКОЛЕ где је у плану формирање школске лиге и анимирање што више детета да се баве овим спортом, а самим тим би и промовисали здрав живот и развој спорта.