Ревијална утакмица “МАРКО КРСМАНЧИЋ И ПРИЈАТЕЉИ”

posted in: Uncategorized | 0

У Зајечару ће у среду 15.06.2022. године од 18:30 часова бити одиграна ревијална утакмица хуманитарног карактера “Марко Крсманчић и пријатељи”. Ово ће уједно бити и опроштајна утакмица прослављеног рукометаша, рођеног зајечарца Марка Крсманчића, који је своје прве рукометне кораке већ са осам година, направио у граду под Краљевицом. Играчи који су потврдили долазак и који ће 15.јуна заиграти у спортској хали на Краљевици су пријатељи и играчи са којима је Марко наступао како у клубовима у земљи и иностранству, тако и у репрезентацији Србије. Ту су момци који су 2012. године освојили сребрну медаљу на Европском првенству које је одржано у нашој земљи – Жарко Шешум, Ненад Вучковић, Растко Стојковић, Никола Манојловић, као и актуелни репрезентативци наше земље Вања Илић, Богдан Радивојевић, Дарко Ђукић, Дејан Милосављев и многи други.

Програм ће водити позната реп група THC Familija из Београда.

Идеја да се организује оваква хуманитарна утакмица проистекла је из рукометног клуба Зајечар 1949, са циљем да се Зајечар поново врати на рукометну мапу Србије, али и популаризује рукомет, да деца добију шансу да се упознају са некима од најбољих рукометаша наше земље и земаља из окружења ( Хрватске, Црне Горе ). Такође идеја је да се и једна таква каријера, попут каријере Марка Крсанчића заврши тамо где је и почела – у спортској хали на Краљевици.

 

Новчана средства која буду прикупљена биће преусмерена за лечење наше суграђанке мале Ленке Љубисављевић, којој је помоћ за лечење преко потребна.

Позивамо све љубитеље рукомета да својим присуством увеличају и омасове један овакав рукометни спектакл и да покажемо да је рукомет спорт који и даље заслужује велику пажњу спортске јавности у Источној Србији, а и шире.