“Рукомет има будућност”, преко 120 девојчица на турниру у Јагодини

posted in: Uncategorized | 0

Јагодина је 03. и 04. фебруара 2020. године била домаћин турнира селекција региона Рукометног савеза Централне Србије за девојчице рођене 2006/07 године. На турниру је учествовало 7 селекција, које су се међусобно надметале и где је свака селекција одиграла по 6 утакмица.

Манифестација овог типа је по први пут организована, а циљ је био пре свега анимација што већег броја девојчица тог узраста са жељом да се види тренутни квалитет селектираних играчица и створи реалан увид у стање играчица овог годишта.

Рукометни савез Централне Србије је у сарадњи са Градским рукометним савезом Јагодина и Окружним рукометним савезом Поморавља био организатор турнира. Домаћини су се потрудили да свим учесницима буде пријатно и да све протекне у духу фер плеја.

На овом турниру учествоало је око 120 девојчица са својим тренерима и кординаторима, а посебно радује чињеница да су селекције водили млади тренери, уз подршку старијих и искуснијих.

Рукометни савез Србије је у потпуности подржао ову манифестацију, а на  финалном дану турнира истој су присуствовали председник Управног одбора Господин Божидар Ђурковић и вд генералног секретара Господин Мазлам Џемаилоски, који су том приликом свим селекцијама учесницима турнира,  поделили поклоне у виду лопти.

По завршетку турнира, а пре проглашења најуспешнијих селекција, подељена су и признања најбољим појединцима.

За најбољег стрелца турнира проглашена је Неда Радевић из селекције Поморавско-Расинско-Шумадијског округа. Признање јој је уручила доскорашња рукометна репрезентативка Јована Бартошић – Атомче. За најбољег голмана турнира проглашена је Сара Антонијевић, такође из селекције Поморавско–Расинско–Шумадијског округа, а њој је признање уручио председник Заједнице тренера РСС Проф. Др. Саша Марковић. Признање за најбољу играчицу припало је Дмитри Богосављевић из селекције Браничевско–Подунавског округа. Признање јој је уручио наш најуспешнији тренер у прошлој години, Драган Марков, тренер ЖОРК Јагодина.

Након тога, уследило је и проглашење најбоље пласираних селекција на овом турниру.

Треће место на турниру припало је селекцији Браничевско–Подунавског округа, којој је пехар и бронзане медаље уручио вд генералног секретара РСС Мазлам Џемаилоски.

Друго место освојила је селекција Мачванско–Колубарског округа. Пехар и сребрне медаље уручио им је Генерални секретар Рукометног савеза Централне Србије Душан Стојковић.

Победнику турнира, селекцији Поморавско–Расинско–Шумадијског округа, коју је предводио млади стратег Марко Марковић, пехар и златне медаље уручили су председник УО РСС Божидар Ђурковић и председник Спортског савеза Јагодине Зоран Глигоријевић.

Колико је ова манифестација наишла на подршку и поштовање рукометне јавности говори и чињеница да су је својим присуством увеличали Ненад Јанков, председник Скупштине РСЦС, Небојша Видановић, председник ТК РСС, Ивана Јовановић, члан ТК РСС, представници Рукометног савеза Београда, Братислав Обућина и Милош Кнежевић, некадашњи селектор женске репрезентације Зоран Ивић, тренер женске млађе пионирске репрезентације Србије Драган Мракић, председник комисије за развој рукомета и директор Супер Б рукометне лиге Иван Миливојевић, извршни секретар РСС Александар Петровић, координатор свих млађих женских селекција РСЦС Зоран Барбуловић, представници окружних савеза и многи други.

Уз заједничко фотографисање, завршено је ово лепо и успешно рукометно дружење.

Организатори турнира, Рукометни савез Централне Србије, ГРС Јагодина и ОкРС Поморавља се захваљују свима који су помогли организацију турнира, а посебно Спортском савезу Јагодине и његовом председнику Г-дину Зорану Глигоријевићу, затим Спортској хали „JASSA“, Дому ученика средњих школа, и свим осталим рукометним чиниоцима, који су дали свој допринос да ова манифестација протекне на овакав начин. Такође, организатори турнира се захваљују медијима који су испратили церемонију отварања и затварања турнира и радили прилоге са утакмица.

 

Рукометни савез Централне Србије, се посебно захваљује Маји Ђорђевић, председници ОкРС Поморавља, Бобану Благојевићу, члану УО ОкРС Поморавља, Дејану Миленковићу, генералном секретару ОкРС Поморавља и Марку Марковићу, председнику ГРС Јагодина, без чије помоћи овај турнир не би могао да буде организован на врхунском нивоу.

Ово је само једна у низу манифестација посвећених младим рукометашицама, које су имале прилику да одмере своја знања и вештине из рукомета, развијају фер плеј, друже се и стичу пријатељства.

Идеја је да се овај вид манифестације одвија бар 2 пута годишње, а уколико се створе услови и чешће.

Билтен са турнира можете погледати овде.