12. Turnir rukometnih nada „METEOR 2017“

posted in: LMK, Mini rukomet, Vesti | 0

U Leskovcu je prethodnog vikenda od 03 do 05 novembra 2017.god. održan 12. TURNIR RUKOMETNIH NADA „METEOR 2017“ za pionirke rođene 2002/03, i pionire 2002/03 i 2004/05 i MINI RUKOMET 2006/07 i 2008/09,10. Turnir je bio Međunarodnog karaktera i učestvovalo je 16 klubova sa 25 ekipa.

U goste su nam došli klubovi iz R.Grčke, RK PILEA-Solun , iz R. Makedonije ,RK PRESPA –Resen, RK ŠAMPION –Skoplje ,ŽRK METALURG -Skoplje , iz R. BIH, Republike Srpske- RK JEDINSTVO 2015 – Brčko i klubovu iz R. Srbije , RK RASTIMO-Novi Sad , ŽRK LAKI-Crvenka , RK VUČKO-Smed. Palanka , RK RADNIK-Surdulica ,RK MLADOST 2012- Niš , GRK MLADOST –Vranje ,ŽRK VRANjE-Vranje RK HISAR –Prokuplje, RK ŽITORAĐE-Žitorađa , RK DUBOČICA 54 –Leskovac i domaćin turnira RK METEOR-Leskovac.
Turnir se igrao u Leskovcu u SRC DUBOČICA , velika i mala sala u tri takmičarska dana odigrano je ukupno 54 utakmica. Igrao se izuzetno kvalitetan rukomet i pokazalo se da rad sa mlađim kategorijama na Jugu Srbije napreduje iz godinu u godinu što je na kraju dalo i rezultata. U obe kategorije dečaka trijunfovale su ekipe iz Leskovca .
Generalni pokrovitelj turnira je GRAD LESKOVAC i SRC DUBOČICA –Lesskovac i mnogobrjni prijatelji –sponzori kluba (AUTOSTOP INTERIORS –Leskovac ,LCD ZAČINI –Leskovac , DCP HEMIGAL-Leskovac , BAHUS-Paraćin, ,KANONA –Leskovac , , DUNAV OSIGURANjE DOO Beograd , PLANETA SPORT –Beograd , ĐAK SPORT –Beograd , BAVKA TOURS –Leskovac……..) a tehnički organizator turnira je RUKOMETNI SAVEZ SRBIJE , Opštinski rukometni savez Leskovac i zajednica sudija i kontrolora ORS Leskovac , OŠ „JOSIF KOSTIĆ“ Leskovac i Danilović Dragan , Mikić Bratislav , Cvetković Dušan , Nikolić Igor i Mitrović Dragan–Monja.

Pored osvojenih plasmana na na truniru proglasili smo najbolje pojedince u svim kategorijama
-U kategorji devojčica 2002/03
Najbolji strelac -– JELENKOVIĆ ALEKSANDRA –ŽRK LAKI
Najbolji golman – ANDREANIDOV ANNA – WHC PILEA
Najbolji igrač – MIHAELA STOJANOVSKA – ŽRK METALURG
-U kategorji dečaka 2002/03
Najbolji strelac – MILANKOVIČ ALEKSA –RK JEDINSTVO 2015
Najbolji golman – PAPAVLASOPOULOS THANASIS – HC PILEA
Najbolji igrač – CENIĆ ALEKSANDAR –Leskovac
-U kategorji dečaka 2004/05
Najbolji strelac – PAPADOPULOS ANTONI – HC PILEA
Najbolji golman LUKIĆ NjEGOŠ –RK JEDINSTVO 2015
Najbolji igrač – DENIĆ DUŠAN – RK METEOR

Na takmičenju u MINI RUKOMETU se na našem turniru ne proglašava zvanično pobednik (na takmičenju se igra u grupi i dolazi do pobednika) jer svi koji su učestvovali su pobednici jer se bave sportom-rukometom. Sve ekipe su dobile pehare i dipolome a svaki učesnik na takmičenju zlatnu medalju. Podeljeno je oko 140 medalja na turniru u Mini rukometu.
Na turniru i pored velikog broja utakmica nije bilo nijednog problema ni sa jednom velkom povredom i sve u žaru borbe i u duhu fer pleja i sa velikom željom da se dokažu i pokažu koliko su napredovali i da se naredne 2018 godine opet okupimo na
13. TURNIR RUKOMETNIH NADA„METEOR2018“

Bilten sa rezultatima možete preuzeti ovde, a slike sa turnira na našoj fejsbuk stranici.

Presednik RK METEOR – Leskovac
Prof. Dragan Mitrović – Monja