In memoriam – Огњен Пејић

posted in: In Memoriam, Vesti | 0

Огњен Пејић
(06.02.2000. – 28.12.2021.)

 

У трагичној саобраћајној несрећи на путу Ваљево – Шабац, у уторак 28.12.2021. живот је изгубио Огњен Пејић, рукометаш ОРК „Металац“ из Ваљева.

Рукометом је почео да се бави 2012. године у пионирској школи ОРК „Металца“. Као талентовани дечак специфичних способности (леворук) брзо је напредовао и већ 2015. године постао првотимац који добио шансу да се опроба у такмичењу Супер Б рукометне лиге Србије.

Последњих година израстао је у одличног одбрамбеног игарача и десно крило врло великих могућности. Био је брз, храбар, покретљив, борбен и луцидан играч који је успешно чувао и играче много већих физичких могућности и врло често успевао да савлада противничке гомане не само са десног крила, већ и са бековских позиција. У септембру 2021. године на 9. Меморијалном рукометном турниру „Никола Јевремовић Гужва“ проглашен је за најбољег стрелца турнира. У овогодишњем току првенства Прве рукометне лиге “Запад” био је вођа екипе, несустрашив борац, велики мотиватор најбољи и стрелац екипе.

Силаском Огњена Пејића са животне и рукометне сцене ОРК „Металац“ је остао без значајне и ненадокнадиве играчке подршке, а његови клупски другови без неустрашивог, позитивног и доброг саиграча.

Нека  му је вечна слава и хвала.

Комеморација Огњену Пејићу је у четвртак 30.12.2021. у Хали спортова у Ваљеву, а опело и сахрана у 13:30, односно 14:00 часова на Новом гробљу у Ваљеву.