Oба пехара победника КУП-а Исток у рукама Топличанина

posted in: KUP | 0

У среду 08.12.2021. године у Смедереву су одигране финалне утакмице КУП-а групе Исток у обе конкуренције.

У првој финалној утакмици састали су се Смедерево и Топличанин. Сам почетак утакмице боље је отворила домаћа екипа која је била сконцентрисанија, борбенија и имала је бољу реализацију у нападу. У 14-ом минуту утакмице Смедерево стиче предност од 5 голова, резултат је био 8:3. Екипа Топличанина тада успева да консолидује своје редове, и головима Ћирића и Јанићијевића успева да ухвати резултатски прикључак и пред сам крај пређе у вођство, те на полувреме оде резултатом 12:13.

У другом полувремену виђена је изједначена игра, екипе су се смењивале у вођству и ушле су у веома неизвесну и драматичну завршницу. Победоносни гол за гостујућу екипу постигао је Урош Јевтић, и поставља коначан резултат утакмице 25:26.

У домаћој екипи истакли су се Немања Марјановић са 7 постигнутих погодака, док су Владимир Антић и Милош Дробњак постигли по 6.

Код екипе Топличанина запажену ролу је имао Александар Ћирић са 7 постигнутих голова и Стефан Стефановић са 5.

 

У другој финалној утакмици у конкуренцији дама састале су се екипе Млади Радник из Раднинца и Топличанин из Прокупља.

Прво полувреме је сасвим сигурно припало гостујућој екипи која је кренула силовито и мотивисано, и јасно ставила до знања да желе попут својих колега из мушке екипе да пехар намењен победнику крене пут Прокупља. Головима Оље Николић и Гергане Грозданове успевају да створе значајну резултатску предност и одлазе на полувреме резултатом 10:17.

У тренутку се чинило да је питање победника решено већ у првом делу игре, међутим у другом полувремену Млади Радник побољшава своју игру и захваљујући веома расположеној Нинић Нини која је постигла 11 погодака и голманки своје екипе Ивани Кораћ, која је сакупила 11 одбрана, успева да ухвати прикључак, али нису имале довољно снаге да преокрену резултат у своју корист. Коначан резултат утакмице је 26:29.

По завршетку утакмице уприличена је церемонија додела пехара и медаља.

Фотографије са финалних утакмица, као и са церемоније доделе медаља и пехара можете погледати на Facebook страници Рукометног савеза Централне Србије.