Seminar službenih lica

posted in: Delegati, Sudije, Vesti | 0
U Vrnjackoj Banji je 19.02.2017. godine održan seminar sudija i kontrolora i delegata Rukometnog saveza Centralne Srbije.
U okviru seminara vršena su testiranja sudija (test fizičke pripreme I teoretski test iz Pravila igre) i kontrolora (teoretski test iz Pravila igre), dok su delegati radili na analizi učinka u jesenjem delu takmičenja i kontroli izveštaja koji su dostavljani direktorima liga i stručnoj komisiji. Na samom početku, sudije su imale test fizičke pripreme, dok su kontrolori imali predavanje na temu ”Kriterijumi za vršenje kontrola u sezoni 2016/2017”, koje je držao godpodin Milan Rakić.
Pre zajednickog predavanja, gospodinu Vojislavu Tasiću, povodom završetka uspešne delegatske karijere, u ime Zajednice delegata RSS, Jovan Jovanović je predao povelju. Nakon toga je usledilo zajedničko predavanje za sudije, kontrolore i delegate, u kojem je predsednik Zajednice sudija i kontrolora  RSCS gospodin Nenad Nikolić obrazložio izmene u Pravilima igre, a zatim je održao i predavanje na temu ”Preporuke IHF za primenu Pravila igre”. Potom su kontrolori i sudije prešli na izradu teoretskog testa iz Pravila igre. Nakon završenog teoretskog testiranja, Milan Rakić i Siniša Lazić su analizirali učinak službenih lica u jesenjem delu sezone 2016/2017. Nakon završene analize sudijama i kontrolorima su saopšteni rezultati fizičkog i teoretskog testiranja, čime je seminar zvanično zatvoren. Termin naknadnog i popravnog seminara za sudije i kontrolore biće naknadno utvrđen i objavljen.