Дводневни тренажни центар девојчица 2006/2007

posted in: LMK, Vesti | 0

У Врњачкој Бањи је одржан други овогодишњи дводневни тренажни центар девојчица РС Централне Србије у годиштима 2006 и 2007. Тренеру селекције Илић Срђану су се за ову акцију одазвале 24 девојчице( од позваних 25) које су у три тренинга  за  два дана радиле на усавршавању  основних елемената технике игре у нападу. У раду са екипом асистирао је тренер Александар Несторовић,док су младе играчице биле у прилици да понешто још науче од демонстратора-истакнуте и успешне бивше сениорске репрезентативке Србије госпође Марије Лојпур која је овом приликом била и гост тренажног центра.  Већ устаљена пракса је да индивидуални рад са голманима буде поверен тренеру голмана Старчевић Драгољубу. Како је то  и на ранијим акцијама  ове генерације било, тако је и сада целу акцију својим присуством испратио селектор женске пионирске репрезентације Србије господин Драган Мракић.

У току одржавања првих тренинга,акцију су посетила господа из спортског сектора РСС-а, Жељко Радојевић и Александар Бркић,који су у паузи између преподневних и поподневних тренинга били гости  састанка на  којем су поред тренера и координатора присуствовали генерални секретар РС Централне Србије господин Душан Стојковић и  директор ЛМК РС Централне Србије господин Далибор Ристић. Састанак је био веома конструктиван и бавио се предлозима везаним за унапређење млађих узрасних категорија у Србији.

На крају, потребно је нагласити да јепо први пут  упоредо са тренажним центром девојчица одржан и тренажни центар дечака за иста годишта,и да су најперспективнији дечаци РС Централне Србије били пропраћени посетом селектором мушке пионирске репрезентације Србије господином  Николом Максимовићем, те  да су и они били у прилици да од демонстратора,нашег прослављеног сениорског репрезентативца,дугогодишњег интернационалца и најбољег играча света, господина Ратка Николића науче доста тога током тренинга .

Овом приликом желимо да се захвалимо рукометним радницима Врњачке Бање на  одличним условима за тренинг,као и гостопримљивом особљу хотела “Лида“ у којем смо били смештени.