ЖОРК Ремесиана првак ДРЛ Морава

posted in: DRL Morava, Vesti | 0

Ревијалном утакмицом против ЖРК “Младост” из Куршумлије, рукометашице ЖОРК “Ремесиана” из Беле Паланке прославиле су улазак у Прву рукометну лигу Србије, група Исток.

До пласмана у виши ранг такмичења играчице “Ремесиане” стигле су непекинутим низом победа у свих 10 утакмица првенства, као иневероватном гол разликом од плус 198.

Слављенице су чак и у ревијалном мечу против Куршумљаники који није имао резултатски значај, постигле велики број голова и пред својим навијачима у Спортском центру „Бањица“ победиле резултатом 27:13.

У првом тајмауту који је затражио тренер домаће екипе, председник клуба Александар Пејчић је капитену Ивани Пејчић која је у клубу од оснивања, уручио статуету за успешну сарадњу и допринос у развоју клуба. На полувремену су, тренеру, председнику клуба, општини и спонзорима, уручене захвалнице за успешну сарадњу и допринос у развоју женског рукометног клуба “Ремесиана”.

Медаље рукометашицама поделио је председник општине Бела Паланка, Горан Миљковић, а пехар за освојено 1. место у Другој лиги “Морава” уручио им је Мики Златковић, члан Управног одбора Рукометног савеза Србије.

ЖОРК “Ремесиана” је, подсетимо, основан 30. априла 2014. године. Кроз клуб је прошло око 50 рукометашица, углавном из Беле Паланке, а са њима је од оснивања радио тренер Младен Тодоровић који је један од најзаслужнијих за победе и постигнуте резултате.

извор: www.sportjuga.rs