Минут ћутања на утакмицама поводом смрти Патријарха Иринеја

posted in: PRL Istok, PRL Zapad | 0
Поводом смрти Његове светости Патријарха српског Господина Иринеја, Влада Републике Србије је донела одлуку о проглашењу тродневне жалости на територији Републике Србије, од петка 20.новембра, до недеље 22.новембра.
Сходно томе, обавештавам Вас да ће се на свим утакмицама које ће бити одигране овог викенда, а у складу са Чланом 9. Закона о обележавању дана жалости, МИНУТОМ ЋУТАЊА одати пошта преминулом Патријарху.
У наставку Вам достављам одредбе Члана 9. Закона о обележавању дана жалости:

6) Обележавање дана жалости на спортским манифестацијама 

Члан 9.

Дан жалости у спортским халама, на стадионима и игралиштима обележава се спуштањем на пола јарбола или на пола копља заставе Републике Србије и застава спортских клубова, а ако је реч о спортским сусретима међународног значаја онда и спуштањем застава међународних спортских организација на пола јарбола или на пола копља.

У случају из става 1. овог члана, пре почетка спортске манифестације, судија звиждуком пиштаљке означава почетак и завршетак одавања поште минутом ћутања, и прикладних порука којима се одаје пошта настрадалим у несрећи због које је проглашен дан жалости.

Играчи, резервни играчи, тренери, судије и сви остали учесници спортске манифестације, као и присутни гледаоци (осим непокретних инвалида), дужни су да при одавању поште минутом ћутања устану и да достојанствено обележе одавање поште настрадалима у несрећи због које је проглашен дан жалости.

 
Обавезују се сви клубови и службена лица, да поред свих упутстава о начину организације  и одигравања утакмица, ОБАВЕЗНО поступе по достављеном обавештењу.