Представници РСЦС у посети РК “Ртањ” и ЖРК “Атом”

posted in: Uncategorized | 0

Представници РСЦС, председник комисије за развој рукомета Иван Миливојевић, председник Такмичарске комисије и директор лиге млађих категорија Централне Србије и КиМ Ивана Јовановић, као и координатор свих млађих женских селекција Рукометног савеза Централне Србије Зоран Барбуловић посетили су данас Рукометни клуб „РТАЊ“ из Бољевца.

Они су искористили прилику да обиђу спортску дворану у основној школи и присуствују тренингу девојчица из школе рукомета, које се такмиче у лиги млађих категорија Централне Србије и КиМ, као и у мини рукомету. Тренажни процес се одвија под патронатом клуба, али и наставнице физичког васпитања Маје Војнић, која је иначе и тренер овог клуба и задужена је за рад са млађим селекцијама. Овом приликом деци су подељени поклони у виду лопти, како би се лакше одвијали тренинзи и унапредио стручни рад.

Након тога одржан је састанак са руководством клуба и челницима општине Бољевац. Састанку су присуствовали председник Спортског савеза општине Бољевац Драган Милојевић, иначе доскорашњи играч РК „Ртањ“, као и руководство клуба, на челу са председником Миљаном Голубовићем, секретаром Александром Симићем и тренерима клуба. Представници клуба су ставили акценат на рад са млађим категоријама, на своју школу рукомета и стварању неких будућих „шампиона“, и истакли су актуелно стање у клубу, планиране активности, као и проблематику са којом се сусрећу. Председник спортског савеза је истакао да ће овај спортски колектив и даље имати пуну подршку и помоћ од стране општине и да се нада да ће наредне године буџет за спорт бити још већи, и да ће бити више простора за опредељење средстава за школски спорт, и за рад искључиво са млађим селекцијама, јер је то наша будућност.

По завршеној посети Бољевцу, посета је уследила још једном може се рећи тек формираном женском рукометном клубу „Атом“ у Ћићевцу, али за који смо сигурни да ће изнедрити многе таленте и успешне спортисте. Овај клуб је уз помоћ челних људи општине Ћићевац оформила наша доскорашња репрезентативка Јована Бартошић, познатија као „Атомче“. Она је истакла да има пуну подршку и помоћ општине, иначе без тога не бих успела. Обезбеђени су јој бесплатни термини у хали, што јој у многоме олакшава рад и функционисање, с обзиром да као новоформирани клуб још увек није стекао право на финансирање од стране локалне самоуправе.

У просторијама спортске дворане уприличен је састанак са  челницима локалне самоуправе тј општине Ћићевац. Састанку су присуствовали Саша Милосављевић, председник Спортског савеза општине Ћићевац, Саша Митић, секретар Спортског савеза, Зоран Петровић, председник општине Ћићевац, Иван Атанасковић, члан УО Спортског савеза и Марин Милутиновић, директор хале. Они су овом приликом истакли да је подржавају у напорима и вољи коју показује, са циљем покретања и унапређења рукомета у овој средини; да ће чим клуб стекне услов за финансирање од стране општине, бити максимално сагледан, и да ће му бити додељена максимална могућа новчана средства. Истакли су јединство и слогу и жељу да рукомет у овој малој општини заживи.

Рукометни савез Централне Србије је обишао и девојчице у дворани, које су вредно тренирале и уручио им је лопте, које ће им помоћи и олакшати тренинге. Председник Спортског савеза и Јована су се захвалили, истакавши да им свака помоћ не само ночана, већ и у виду лопти и реквизита пуно значи у раду и функционисању. РСЦС ће се максимално заложити да преко писања разних пројеката, обезбеди клубовима потребне реквизите и голове за мини рукомет.

Оба клуба су се озбиљно укључила у промоцију рукомета и анимацију деце.

Сагледани су сви аспекти како би се РК „Атом“ већ од наредне такмичарске сезоне 2020/21 укључио у такмичење у лиги млађих категорија ЦС КиМ.

У будућем периоду РСЦС ће наставити са посетама клубовима и локалним самоуправама, са циљем и жељом да у максималној мери сагледају овај спорт, стављајући у први план рад са млађим селекцијама, посебно у малим срединама, јер највеће успехе су бележили управо клубови из мањих средина. На све начине ћемо покушати да помажемо клубовима колико је у нашој моћи и увек ћемо бити сервис свим клубовима са територије РСЦС. Сваки проблем је решив уколико постоје добре намере, а верујемо да је тако. Најважније је да постоји двосмерна сарадња – од клубова ка савезу и обратно, уз непосредну комуникацију са локалном самоуправом, а РСЦС ће бити на располагању  за сваки вид помоћи и сарадње.