РУКОМЕТНИ ВИКЕНД У СМЕДЕРЕВУ

posted in: Uncategorized | 0

У Смедереву је минулог викенда одржан “Рукометни викенд” за дечаке рођене 2006 и 2007.године. Домаћин је био Рукометни клуб Смедерево. Током дводневних тренинга у сали ОШ Димитрије Давидовић 55 дечака из Штрпца, Врања, Неготина, Ниша, Мајданпека, Бора, Јагодине, Крагујевца, Петровца на Млави, Пожаревца, Смедеревске Паланке, Велике Плане, Аранђеловца, Горњег Милановца, Лознице, Ваљева, Шапца, Уба и Смедерева, наговестило је своје могућности и квалитете. Са селекцијом Централне Србије радили су селектор ове генерације Ненад Мартић и Саша Дучић из Бора. Изостали су тренери из Шапца и Ниша.

На почетку рада, присутним дечацима, који су боравили у регионалном центру, обратио се Иван Миливојевић испред Рукометног савеза Централне Србије, који је уједно и директор Супер Б рукометне лиге.

Драго ми је што видим ваша озарена лица и што је Ненад Мартић задовољан, а онда је и мени пуно срце. Ова окупљања потврђују да смо на правом путу и да, иако је рукомет тренутно у резултатској кризи, за своју будућност не мора да брине. Оно што сам видео у Јагодини, када су се окупиле девојчице, где је такође био Неша Мартић, и када сам видео чиме ми располажемо, и када видим вас, мислим да ће српски рукомет врло брзо да се врати на стазе старе славе. Надам се да ће неко од вас за осам година можда представљати Србију на Олимпијским играма. Ново окупљање требало би да буде за Ускршњи распуст – најавио је Иван Миливојевић.

Пуно успеха у раду у Смедереву, дечацима је пожелео и члан Градског већа за дужен за спорт – Саша Бранежац.

Желим вам од срца добродошлицу у наш град, који ће и даље наставити да подржава рукомет. Мислим да је ово само једна у низу позитивних ствари који ради Рукометни клуб Смедерево и Рукометни савез Централне Србије. Уз Трофеј Смедерева и клуб који ће успети да задржи статус Супер б лигаша, ово је још једна лепа ствар која се дешава у нашем граду. Сликаћу овај списак, па ћемо за осам година да видимо да ли је директор био у праву, а ја се надам да јесте – истакао је Саша Бранежац.

Мартић је био и више него задовољан дводневним радом и оним што су таленти из Централне Србије показали у Смедереву. На крају су кандидати за састав репрезентације Централне Србије били подељени у три екипе, а њима се придружила и екипа Смедерева, дечаци рођени 2005.године.

Ово је четврто окупљање под мојим вођством, а следеће се планира за Ускршњи распуст и вероватно још два до лета. Имам у плану и одлазак у Хрватску и одигравање утакмица са њиховим регионима. Има талената, то је сигурно, али требаће много рада са њима, да би једнога дана подигли квалитет српског рукомета – сматра Ненад Мартић.

Дечаци су током боравка у Смедереву посетили тврђаву и још неколико историјских знаменитости, а тренинге које су имали два пута дневно, држали су у ОШ Димитрије Давидовић.