Akcija dobrovoljnog davanja krvi u Borskom okrugu

posted in: Vesti | 0

Akcija dobrovoljnog davanja krvi “Daj krv, spasi život” čiji je inicijator Rukometni savez Srbije u saradlji sa Rukometnim savezom Centralne Srbje, a organizator  Rukometni savez  Borskog okruga, osim mladih rukometaša i rukometašica iz grada bakra, priključilo se i 15 zaposlenih  iz Rudnika bakra Majdanpek i RTB Bora i prikupljeno je 30-tak boca dragocene tečnosti.

Ovu humanu akciju podržali su direktor kompanije RTB Bor Blagoje Spasovski i gradonačelnika Bora Aleksandra Milekić, kao i bivši reprezentativac Srbije i osvajač srebrne medalje na prvenstu Evrope Darko Stanić, ovoga puta kao predstavnik Ministarstva omladine i sporta.

“Kao bivši rukometaš, vrlo rado sam se odazvao pozivu. Uostalom, cilj ovog ministarstva je da podržava upravo ovakve projekte i akcije iz lokalnih samouprava, tako da nam je veliko zadovoljstvo da danas lično budemo prisutni ovom događaju – izjavio je Darko Stanić.

Rukometaši RK Rudar iz Majdanpeka organizovano su se priključili akciji dobrovoljnog davanja krvi u opštoj bolnici u Majdanpeku. Zbog tehničkih problema u bolnici u Kladovu rukometni radnici i igrači nisu mogli da daju doprinos u ovoj akciji, jer je trenutno bolnica u fazi adaptacije.

Nosioc ove humane akcije  je rukometni radnik iz Bora Rade Stojanović sa prestavnicima klubova Borskog okruga i lokalne samouprave.