Akcija dobrovoljnog davanja krvi Zajednice sudija i kontrolora GRS Leskovac

posted in: Sudije, Vesti | 0

U prostorijama Omladinskog kluba održana je danas akcija dobrovoljnog davanja krvi koju su u saradnji organizovali Rukometni savez Srbije, Zajednica sudija i kontrolora grada Leskovca i Kancelarija za mlade Leskovac.

Ispred Službe za transfuziju krvi Opšte bolnice Leskovac, portparolka, Maja Danilović, izjavila je da trenutno nedostaje nula negativna krvna grupa, s obzirom da je došlo do velike potrošnje krvi kod onkoloških pacijenata, i da su zalihe ostalih jedinica krvi solidne.

„Molim sve naše sugradjane koji mogu da daju krv i kojima zdravlje to dozvoljava da dodju do bolnice u toku prepodneva, do 13:30 časova, i pokušaju da na ovaj način pomognu, jer, kako kažu, na svakih sto sekundi potreban je jedan davaoc krvi“.

Ona dodaje i da će se u toku zimske i prolećne kampanje, u srednjim školama, sprovesti akcija davanja krvi, kada će biti pružena prilika svim punoletnim učenicima da prvi put dobrovoljno daju krv.

Pozitivna je da će putem tih akcija biti obezbedjena dovoljna količina krvi radi nesmetanog funkcionisanja Službe za transfuziju.

„Odazvali smo se akciji Rukometnog saveza Srbije, koji je pozvao sve svoje članove da učestvuju, tako da smo rešili da i u Leskovcu, koji je poznat kao rukometni grad, organizujemo ovakvu akciju. Očekujemo da ćemo danas sakupiti preko petnaest jedinica krvi“, kaže rukometni sudija, Miloš Radojičić.

Dobrovoljni davalac krvi, Vladimir Stojanović, po četvrti put daje krv.

„Humanost je pre svega. S obzirom da ljudi imaju veoma malo vremena za ovakve akcije, savetovao bih da iskoriste svaku priliku i da dodju da daju krv“, poručio je Stojanović.

 

izvor: JugPress