In memoriam – Миодраг Максимовић “Макса”

posted in: In Memoriam, Vesti | 0

Миодраг Максимовић ’’Максa’’

(Београд, 01.08.1944. – 01.06.2020)

Миодраг Максимовић, дугогодишњи председник Заједнице судија и контролора Рукометног савеза Србије преминуо је, после дуге и тешке болести, у 76. години живота.

У младим данима је био врстан голман Младог радника из Пожаревца, да би после играчке каријере постао успешни и признати рукометни судија, делећи правду на прволигашким рукометним теренима широм Југославије, у пару са Миодрагом Грујићем, Бошком Бањеглавим, Андријом Бањанином, Иваном Аливојводићем, Тулиом Дековићем, Ненадом Бановићем и Браниславом Кристићем, те је више пута проглашаван за најбољег судију. Такође је више пута делио правду у финалима плеј офа и националног купа. Био је и члан Управног одбора Рукометног савеза Југославије.

По окончању судијске каријере постао је комесар за судијска питања Прве савезне лиге (највиши степен такмичења), те је под његовим надзором и уз велико залагање и посвећеност изникло више успешних судијских парова, од којих неки и данас успешно суде.

Био је први председник националне судијске организације и национални шеф судија, дуго година изузетно успешан на челу Заједнице судија и контролора Рукометног савеза Србије, селектујући осим стручног судијског кадра и спортске раднике, где су безмало сви садашњи чланови стручно судијских органа у Србији стасали под његовим окриљем.

Кућа жалости: Породица Максимовић, Нови Београд, Булевар Михајла Пупина 9

Време и место сахране биће накнадно објављено