Izveštaj sa okupljanja dečaka rođenih 2002/2003 i 2004/2005 u Leskovcu

posted in: LMK, Vesti | 0

Okupljanje je organizovano u velikoj sali Sportskog Centra Dubočica u odličnim uslovima sa svim potrebnim preduslovima za održavanje ovakvog vida odigravanja utakmica uz prisustvo odličnih sudija sa pravim zapisnicima sa utakmica i naravno uz obavezno prisustvo dežurnog lekara. Svoj deci obezbeđeni su sendviči kao i njihovim trenerima.

Pre početka utakmica a prema unapred dogovorenom rasporedu održan je tehnički sastanak koji je otvorio predsednik Zajednice trenera Rukomenog saveza Centralne Srbije Goran Veselinović, na kome su bili prisutni svi koordinatori centara kao i treneri klubova iz kojih su došla deca, a sve prisutne su pozdravili i predsednik Zajednice trenera Rukometnog saveza Srbije prof. dr Saša Marković kao i Generalni sekretar RS CS dr Dušan Stojković. Na sastanku su pored upoznavanja sa planiranim akcijama, dogovoreni principi selektiranja, trajanje utakmica, utvrđeni konačni spiskovi prisutnih igrača, a posebno je stavljen akcenat na disciplinu i sportsko ponašanje.

Na okupljanju je učestvovalo :
– 52 dečaka 2002/03 godišta,
– 43 dečaka 2004/05 godišta.
Učešće u akciji je uzelo 22 klubova iz Pirotsko-Niško-Topličkog, Jablaničko-Pčinjskog i Borsko-Zaječarskog okruga.

Po unapred određenoj satnici odigrane su utakmice između određenih godišta.
Utakmice su trajale 30 minuta sa po jednim tajm-autom.

Iz svake generacije selektiran je po 21 dečak (po 3 igrača na svakoj poziciji), a u selektiranju su pored mene učestvovali i koordinatori centara sa pravom na određene sugestije i u dogovoru sa mnom.

Spiskove selektiranih igrča po regionima i godištima: Kragujevac 2002/2003Leskovac 2002/2003Kragujevac 2004/2005Leskovac 2004/2005.

Imajući u vidu da je ovo prvo okupljanje ovakvog tipa između okruga, možemo ga oceniti kao veoma uspešno.Odazvali su se skoro svi klubovi koji imaju dečake u ovim godištima, a sa onima koji nisu treba razgovarati da sledeći put obavezno uzmu učešće u ovakvim događajima zato što je vrlo bitno videti svu decu i napraviti najbolju moguću selekciju.Sama aktivnost koordinatora i trenera na terenu je bila jako dobra kao i njihova komunikacija sa decom što je za savaku pohvalu, a ono što je najbitnije pored primećenog potencijala kod većine dečaka to je i očigledan nedostatak tehničke obučenosti kod većine i to je nešto na čemu treba mnogo raditi i u klubovima i u trenažnim centrima koji će se nadam se organizovati u budućnosti.

Sledeće okupljanje odabranih dečaka sa ovog okupljanja zakazano je za nedelju 21.05.2017. u Jagodini sa početkom od 9 časova.

Slike sa ovog okupljanja možete videti na našoj fejsbuk stranici.

Koordinator mlađih kategorija za dečake RS CS
Vladimir Stanojević