Međunarodni rukometni turnir za pionire u Solunu HANDBALL CLIMAX XMAS CUP -2017-

posted in: Vesti | 0

Rukometni klub Meteor iz Leskovca je u posledenje dane 2017.godine učestvovao tradicionalno na Međunarodnom rukometnom turniru za pionire u Solunu na poziv naših starih sportskih prijatelja RK Pilea iz Soluna. Turnir je trajao 4 dana uz učešće 10 ekipa u ženskoj i 10 ekipa u muškoj kokurenciji u generaciji rođeni 2004/05. Boravak na turniru u Solunu je delom bio obezbeđen o strane kluba a delom od roditelja i možemo reći da je bio pravi pogodak sa sve nas a ponajviše decu jer će im ostati u svakom pogledu u dugom sećanju. Na turniru naša ekipa je odigrala 5 utakmica i svih 5 pobedila i ubedljivo osvojila prvo mesto i time opravdala nedavni rezultat na turniru Leskovcu. Samu pripremu za odlazak na turnir smo svi u klubu shvatili jako ozbiljno a pre svega sami igrači, i svakoj utakmici ulazili jako ozbiljno i studiozno. U svojoj grupi pobedili smo sve tri utakmice i to ubedljivo i u polufinale ušli kao favoriti protiv domaćina i organizatora turnira RK Pilea. Izvanredno otvorili utakmicu i do 31 minute imali čak vožstvo od 5 gola razlike (17:12), ali domaćin se nije predavao i u poslednji minut smo ušli sa nerešenim rezultatom (18:18). To je čar sporta i uz veliko sportsko znanje naših igrača i malo više sportske sreće  uspeli smo da postignemo gol u poslednjim sekundama i plasiramo se za nas u veliko finale. U finalu nas je čekao RK PAOK iz Soluna koje smo već dobili u pred takmičenju i to baš ubedljivo. Ali upravo ovakve (već dobijene)utakmice je najteže igrati. Cela utakmica je bila jako dobra i sa jako tesnim rezultatom ali smo ipak pokazali i dokazali da smo ovog puta kvalitetnija i bolja ekipa i pobedili na kraju 16:14 i osvojili prvo mesto.

Svakako smo se za turnir spremali da ostvarimo što bolji rezultat, ali primarni cilj nam je bio da pripremamo ekipu za dalji deo takmičenja koji nas očekuje i koji nam jako puno nedostaje a to je liga mlađih kategorija grupa Istok i da deci- igračima približimo vrednosti sporta , vrednosti treninga i da prikažu naučeno na treningu.

Zahvaljujemo se svim roditeljima koji su nas pratili sve vreme boravka na turniru i bili velika podrška i motiv da iz svake utakmice izlazimo kao pobednici i da se se za svako sledeću utakmicu spremamo što jače i bolje. Zahvalni smo našim dragim domaćinima a pre svega kolegi Skandalis Vasilisu koji se maksimalno potrudio da naš boravak u Solunu protekne kao iz bajke , što je obaveza za sve nas da im tako uzvratimo na našem turniru koji se planira u novembru mesecu ove godine 13. TURNIR RUKOMETNIH NADA „METEOR 2018“.

Čestitam kolegi, treneru Mikić Bratislavu –Borcu na izvanredno pripremnjenoj ekipi i na izvarednom vođenju ekipe , ostvarenih svih 5 pobeda na turniru i još jedno prvo mesto za RK METEOR….

predsednik UO RK METEOR
prof. Dragan Mitrović – Monja