Održana II sednica UO ZSiK RSCS i radni sastanak

posted in: Sudije, Vesti | 0

U Kragujevcu je 01.02.2018 godine održana II sednica UO ZSiK RSCS i radni sastanak sudija i kontrolora Super A I Super B lige sa teritorije RSCS. Na II sednici UO ZSiK RSCS je usvojen Zapisnik sa I sednice UO ZSiK RSCS, verifikovane su odluke sa svih elektronskih sednica koje su bile između dve sednice UO ZSiK RSCS, u tom periodu je bilo ukupno 4 elektronskih sednica. Takodje, na sednici UO ZSiK RSCS je usvojen Finansijski izveštaj za 2017 godinu i određeno je da se zbog smanjenja troškova redovna sednica Skupštine ZSiK RSCS održi istog dana kada i seminar sudija i kontrolora Prvih i nižih liga grupa *Istok* i *Zapad*, odnosno 17.02.2018 godine.

 

Pod tačkom 4. na ovoj sednici održan je razgovor sudija i kontrolora sa super A i Super B lige sa teritorije RSCS o stanju u Zajednici sudija i kontrolora kako RSS, tako i RSCS. Posebno je zadovoljstvo što su se ovoj sednici UO ZSiK RSS i radnom sastanku odazvale sve sudije i kontrolori sa Super A lige sa teritorije RSCS, (ukupno njih osmorica), kao i velika većina sudija i kontrolora sa Super B lige (sastanku je prisustvovalo 23-je sudija i kontrolora sa Super B lige od ukupno 31-og sudije i kontrolora koliko se nalaze na Super B ligi sa teritorije RSCS). Na radnom sastanku su uglavnom govorile naše uslovno rečeno *starije* sudije i kontrolori: Blagojević, Stojković, Nikolić, Cvetković, Rakić, Arsenijević, Savković, a prisutnima su se obratili i delegati Vidanović i Jovanović koji se nalaze na listi delegata Super A, odnosno Super B lige, a sa teritorije RSCS. Nakon veoma kontstuktivnih razgovora izvedeni su sledeći zaključci sa radnog sastanka:

 

  1. Niko od sudija i kontrolora sa Super A i Super B lige, a sa teritorije RSCS NEĆE zatražiti mirovanje u tekućoj sezoni 2017/2018.
  2. Ako neko od sudija i kontrolora sa Super A i Super B lige, a sa teritorije RSCS bude izložen bilo kakvom vidu pritiska ili uslovljavanja u OBAVEZI je da ODMAH i BEZ ODLAGANjA o tom pritisku obavesti ZSiK RSCS.
  3. Zahtevati od ZSiK RSS, odnosno od UO ZSiK RSS da po hitnom postupku da predlog pomoćnika direktora Super A i Super B lige, a da se prilikom određivanja osobe koja će biti predložena za pomoćnika direktora Super A i Super B lige uzme u obzir da taj predlog treba biti prihvatljiv kako direktorima Super A i Super B lige, tako i UO RSS.

 

Sve odluke i zaključci na ovoj sednici UO ZSiK RSCS i radnom sastanku sudija i kontrolora Super A I Super B lige sa teritorije RSCS su donešene jednoglasno.

 

Slike sa pomenute sednice i radnog sastanka možete videti na sledećem linku.