Breadcrubs-image

Успешан рукометни викенд у Свилајнцу

Свилајнац је у периоду од 14.01.-15.01.2023.године био домаћин турнира селекција региона Рукометног савеза Централне Србије за девојчице рођене 2008 године и млађе. На турниру је учествовало 7 селекција, које су се међусобно надметале, и где је практично свака селекција одиграла по 6 утакмица, што је укупно 21 утакмица на турниру. Утакмице су се играле по једноструком бод систему, у временском трајању од 20 минута. Манифестација овог типа је по трећи пут организована, а циљ је као и претходна два пута, анимација што већег броја девојчица тог узраста. Жеља је пре свега да се види тренутни квалитет селектираних играчица и створи реалан увид у стање тих генерација.


Рукометни савез Централне Србије је у сарадњи са Општином Свилајнац и женским рукометним клубом „Раднички“ Свилајнац организовао ово дводневно окупљање. Домаћини су се потрудили да свим учесницима буде пријатно и да све протекне у духу фер плеја и заједничког дружења свих учесника.


Око 110 девојчица је са својим тренерима – координаторима учествовала на овом окупљању. Посебно радује чињеница да су већину екипа водили млади тренери, уз стручну помоћ старијих и искуснијих.


Свечано отварање турнира отпочело је химном Републике Србије, након чега се учесницима и осталим присутнима обратио генерални секретар РСЦС Г-дин Небојша Видановић, а потом и председник Општине Свилајнац Г-дин Дарко Јевтић, који је пожелео добродошлицу свима, као и пријатан боравак и фер и спортско надметање, чиме је турнир прогласио отвореним.


Све утакмице су протекле у фер и спортској атмосфери, где резултат није био у првом плану, већ је циљ био дати прилику свој деци да учествују у игри и буду виђена од стране тренера и кординатора.


По завршетку турнира, а пре проглашења најуспешнијих екипа, подељена су признања.


Организатор турнира, Рукометни савез Централне Србије се захвалио свима који су помогли организацију турнира, а посебно Општини Свилајнац, затим Пољопривредно – ветеринарској школи са домом ученика, женском рукометном клубу „Раднички“, као и свим осталим рукометним чиниоцима, који су дали свој допринос да ова манифестација протекне на овакав начин. У знак захвалности испред Рукометног савеза Централне Србије плакете им је уручио Генерални секретар, Г-дин Небојша Видановић.


Овог пута, за разлику од претходна два турнира, где су бирани најбољи стрелац, најбољи играч и најбољи голман, гласовима присутних тренера и координатора изабрана је идеална постава турнира.


 За најбоље лево крило проглашена је Ђекић Миа из селекције Моравичко- Златиборско- Рашког региона. Најбоље десно крило турнира је Марковић Ирина, из селекције Поморавско – Расинско – Шумадијског региона. За најбољег левог бека изабрана је Мирковић Јелена из селекције Нишавско – Пиротског региона. Најбољи средњи бек је Обрадовић Бојана из Мачванско – Колубарског региона. Признање за најбољег десног бека припало је Симоновић Невени из селекције Борско – Зајечарског региона. Најбољи пивотмен је Манојловић Теодора из Браничевско – Подунавског региона, и на крају за најбољег голмана изабрана је Саздић Соња такође из селекције Моравичко – Златиборско – Рашког региона.


Мајице које су биле специјално урађене за најбољу поставу турнира уручили су кординатори, док им је признања доделио Марко Марковић, селектор женске селекције 2008 Рукометног савеза Централне Србије.


Након тога, уследило је и проглашење најбоље пласираних селекција на овом турниру.


Треће место припало је селекцији Мачванско – Колубарског региона. Пехар им је уручио Г-дин Јова Павлов, председник Заједнице тренера Рукометног савеза Србије, који је са поносом можемо рећи био присутан током целог турнира, и овом приликом му изражавамо посебну захвалност.


Друго место освојила је селекција Моравичко – Златиборско Рашког региона. Њима је пехар уручио Г-дин  Ненад Миладиновић, потпредседник Скупштине Општине Свилајнац и женског рукометног клуба „Раднички“ Свилајнац.


Победник турнира је селекција Браничевско – Подунавског региона, којој је практично победа у последњој утакмици, омогућила освајање турнира . Пехар намењен победнику уручио је Г-дин Дарко Јевтић, председник Општине Свилајнац.


Уз заједничко фотографисање, завршено је ово лепо и успешно рукометно дружење.


Ово је само једна у низу манифестација посвећених младим рукометашицама, које су имале прилику да одмере своја знања и вештине из рукомета, развијају фер плеј, друже се и стичу пријатељства.


Идеја је да овај вид манифестације настави да се организује у континуитету, па уколико услови и могућности дозволе, можда и два пута годишње.


Изражавамо велико задовољство што смо заједничким снагама допринели да из Свилајнца овог викенда оде једна лепа рукометна слика, са поруком да рукомет ипак има будућност.


Фотографије са турнира можете погледати на Facebook страници Рукометног савеза Централне Србије.

Top